Lena Jansson

Lena Jansson

En djurgalning ut i fingertopparna. 
Har gått på Kvinnersta skolan. Och har varit mjölkbonde i 20 år och mjölkat kor i 35 år, men slutade vintern 2011. Har haft häst hela sitt liv och kan en hel del. 
Man kan tro att alla kor är borta, men inte då! Det finns kvar ungdjur sen mjölkkossornas tid och även ny tillskott, 4 st köttras kor med kalvar varje år. 

Hästintresset kom när Lena kastades upp på hästryggen som tvååring på pappas arbetshästar. Och sen dess har Lena alltid älskat hästar! 

Efter en födelsedagspresent till Malung fastnade jag för islandshästar. Presenten bestod av två skogsturer på islandshästar i 5 timmar, och det gjorde allt! Att få uppleva tölten och hur så pass små hästar kan vara så starka och lyhörda. Därför valde Lena att starta upp en egen turridning. Karin Andersson

Karin Andersson 


Dottern i familjen som har hästintresse, rider så mycket som hinns med. 
Jag började rida på ridskola när jag var 6 år och red i ca 5 år. Och har även hållit på en travhästar några år efter. Fastnade för islandshästar när jag och mamma åkte upp till Malung på turridning. 

Har under större delen av mitt liv spelat fotboll, men har lagt fotbollsskolorna på hyllan. Har nu istället utbildat mig till socionom och arbetar på socialtjänsten.
 
Bor med min familj i Lindesberg. 

Och min favorit häst på gården är ASKA. (kan vara bra att veta till ditt val) 😉  

Erik Andersson

Erik Andersson


Den äldsta sonen i familjen som idag bor några kilometer bort på en annan gård vid namn Vasstorp. Arbetar i Örebro som el ingenjör. Är delaktig i all gårdsarbete och vid skördar. 


Per-Axel Andersson

Per-Axel Andersson


Mitten ungen i familjen. Bor i Kallernäs och jobbar som snickare på Lindesbergs bygg. Även han är hemma och hjälper till vid skörd och snickeri arbeten.

Har ett stort intresse av jakt och fiske!