FALLETS TURER
 
Meddela gärna vid bokning vilken tur ni önskas rida, så underlättar det planeringen för oss! 
 
Prova på tur/Nybörjarturen: 
För dig som har suttit på en häst några enstaka gånger eller aldrig varit nära en häst är den här turen perfekt. Den ger dig en inblick av hur häst livet ser ut. Hur det är att vara ute i naturen på hästryggen. Turen består av en slinga i skogen med mesta dels skritt och eventuellt korta sträckor av tölt. Hästarna är lugna och stabila vid nybörjare på ryggen. 
Vid barn under 12 år kan förälder gå med under en kort tur. 
 
Pris 300 kr/pers. 
 
Gräntjärnsturen: 
2016 års nya ridtur är Gräntjänsturen, den kräver ridvana och består av mycket fart. Givetvis kan det anpassas efter kunskaper, desto saktare man rider ju längre tar turen. Turen är ca 2 mil lång och tar ca 2,5 timmar att rida. Innan turen borstas hästarna och sadlas på sedan beger man sig ut på ridturen. Efter hemkomst sadlas hästarna av och det bjuds på fika.
 
Pris: 500 kr/pers 
 
 
Danshytteturen: 
Danshytteturen är 2014 års nya ridtur som är framtagen till er med lite mer ridvana. Ridturen bjuder på blandad terräng både i skog och på öppna fält. Turen ger dig möjligheten att prova på flera gångarter såsom skritt, tölt, trav och galopp i små och stora mängder. Långritten tar ca 1,5 h inkl. skötsel av häst och ridtur.  
 
Pris 400 kr/pers. 
 
 
Stripaturen: 
Turen kräver ridvana då den innehåller mycket tölt samt galopp. Vägarna är av blandad terräng och vi rider förbi Stripa gruvan i Guldsmedshyttan. Innan ridturen ryktas och sadlas hästarna och vi rider sedan ut, turen tar ca 1.5 h.  
 
Pris: 400 kr/pers. 
 
Dammhustorpsturen:
En populär tur med blandad terräng med stigar och vägar. För dig som har ridit tidigare och kan hantera hästen. Blandade gångarter som galopp, tölt, trav och skritt. För dig som aldrig testat att tölta har du en möjlighet under denna tur att prova under en lång bit där vägen är rak och lätt. Utsikten tar ca 2 h inkl. skötsel av häst och ridtur.  
 
Pris 450 kr/pers. 
 
  
TITTA HÄR!
Har ni ett barn som också vill följa med och rida har vi ett alternativ. Våra 2 små Shetlandsponnyer är perfekta för mindre barn att få prova på att rida. 
Pris 50-100 kr/barn beroende på tid. 
 
 
Fika ingår i alla turer.
 
Max vikt 90 kg 
Turerna kan bokas i grupper 1-5 personer. Vid större grupper delar vi upp turen.
 
Se bokning under nästa fliken "bokning"

 

 

  • TIPS!


    Vid sämre väder ta med lämpliga kläder och vid regn ett ombyte att ta på efteråt. För en bekväm ridtur rekommenderar vi byxor utan söm som skaver och smidiga kläder. (ej jeans) samt skor/stövel med lågklack. Ej för högt skaft på stövlarna.
    Vi har ridhjälmar i olika storlekar att låna ut. Även säkerhetsvästar finns.

Med vänlig hälsning

Lena Jansson